Георгиевски: В Македония се установява тоталитарен режим

Георгиевски: В Македония се установява тоталитарен режим
Категорично вървим към установяване на тоталитарен режим в Република Македония, изтъкна бившият премиер Любчо Георгиевски.
A A+ A++ A

В Македония категорично се установява тоталитарен режим, заяви бившият премиер на страната и лидер на ВМРО – Народна партия Любчо Георгиевски.

Той участва в блокадата на едно от централните кръстовища в Скопие по време на уличната демонстрация вечерта на 25 декември, предаде БГНЕС.

Протестът бе първия от планираната от опозицията ежедневна поредица от демонстрации след приемането на държавния бюджет за 2013 г. без дебати и без одобрението на парламентарните комисии и след физически сблъсъци между депутати в парламента в събота.

„Трябва да разбием тезата на управляващите, че някой се опитвал по насилствен начин да влезе в парламента на страната в понеделник," заяви Любчо Георгиевски.

Той призова „всеки гражданин, който е загрижен за съдбата и демокрацията в страната, да даде своя принос в защитата на демократичните принципи".

„Категорично вървим към установяване на тоталитарен режим в Република Македония," изтъкна още Любчо Георгиевски.

В блокирането в Скопие участваха всички лидери на обединената опозиция. Подобни протести имаше в повечето градове на страната.

Според участниците в протестите македонският премиер Никола Груевски ще има същата съдба като сръбския диктатор Слободан Милошевич.

#Македония #бюджет #Любчо Георгиевски #Никола Груевски #премиер на Македония #Слободан Милошевич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници