Иран плащал на рускините, техници в АЕЦ „Бушер", да носят хиджаб

Иран плащал на рускините, техници в АЕЦ „Бушер", да носят хиджаб
Иран плаща на рускините, които работят като техници в ядрената му централа „Бушер", за да спазват ислямските изисквания за облекло. Снимка: utilities-me.com
A A+ A++ A

Иран плаща на рускините, които работят като техници в ядрената му централа „Бушер", за да спазват ислямските изисквания за облекло.

Това е заявил иранският депутат Мехди Мусавинеджад пред агенция ИСНА, цитирана от БНР.

Жените в Иран, независимо от националността или религията им, са задължени да покриват косата и по-голямата част от тялото си. Тези, които не се подчиняват на правилата за носене на хиджаб, могат да бъдат арестувани или наказани по друг начин, припомня АФП. 

„На базата на договорите, подписани с руските служители от женски пол в ядрената централа „Бушер", те получават заплащане за хиджаб. За съжаление, те не спазват правилно това, което се иска от тях и е посочено в договорите," заявил депутатът, който представлява избирателен район в южната провинция Бушер.

Той също така разкритикувал властите за слабия надзор над руснаците, работещи в централата, и ги призовал да изпълняват поетите задължения. 

Мехди Мусавинеджад не уточнил точно какво заплащане получават рускините или колко техници от женски пол работят в ядрената централа. 

Русия стана главният изпълнител на проекта АЕЦ „Бушер" в средата на 90-те години.

Тепърва предстои централата да стане напълно функционална и да бъде свързана с националната електрическа система.

#хиджаб #Иран #Бушер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници