7 опита за самоубийство само за ден в София

7 опита за самоубийство само за ден в София
По-спокойна е била коледната нощ тази година в сравнение с минали, отчетоха от „Пирогов". Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Седем опита за самоубийство - с алкохол, лекарства и други препарати, е имало на 23 декември, съобщиха от токсикологията на Института за спешна медицинска помощ „Пирогов".

За щастие опитите за самоубийство са неуспешни, предаде БТА.

Двайсет и седем души са минали през отделението, като 19 от тях са приети за лечение. Голяма част от тях са приети заради натравяне с алкохол.

От болницата обясниха, че операциите, които са извършени през празничните дни, за щастие са леки - основно пациенти с хернии и апендисити.

Един човек е приет с алкохолно отравяне на Коледа - имал пет промила алкохолно съдържание в кръвта. Приета е и жена, обгазена при пожар. По думите на токсиколога д-р Данаил Йосифов доста пациенти с алергии са потърсили помощ в здравното заведение. 

Общо 1500 души през последните дни са се озовали в „Пирогов", съобщи пред „Дарик" д-р Кирил Христов от хирургията на болницата. Един е бил с прободна рана. По думите му към този момент е по-спокойно в болницата в сравнение с предишни години. 

34 души пък са преминали през травматологията на „Пирогов" за трите дни.

По-спокойна е била коледната нощ тази година в сравнение с минали, отчетоха от „Пирогов". За последните три дни през лечебното заведение са преминали общо 1500 души, от които 203-ма са приети за лечение.

#„Пирогов" #токсикология #травматология #хранително отравяне #алкохол #Коледа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници