Невръстни деца едва не изгоряха при пожар в дома им във Варна

Невръстни деца едва не изгоряха при пожар в дома им във Варна
Две деца са приети с изгаряния във Военноморска болница след възникнал пожар в дома им в ромската махала във Владиславово в събота следобед. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Две деца са приети с изгаряния във Военноморска болница след възникнал пожар в дома им в ромската махала във Владиславово в събота следобед.

Пострадалите са момиче на 2 години и момче на 1 година, съобщи говорителят на Районна прокуратура Десислава Йотова пред „Дарик".

Децата са от ромски произход, живеят с майка си и обитават само една стая. Помещението е отоплявано с печка на дърва и въглища, за която се смята, че е източник на пожара.

Инцидентът се случил, докато майката била до магазина. Когато се връща забелязва дим и намира децата си с тежки изгаряния.

При огледа от специалисти е установено, че пожарът е тръгнал от въглени от печката, които най-вероятно са разнесени от едното дете с метла и са подпалили дивана в помещението.

По случая е образувано досъдебно производство. Разпоредена е проверка, която да установи дали майката системно е оставяла децата сами, каза още Йотова.

#Варна #пожар #деца #изгаряния #ромска махала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници