Microsoft замени Google за проследяването на пътя на Дядо Коледа

Microsoft замени Google за проследяването на пътя на Дядо Коледа
A A+ A++ A

От 1955 Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (NORAD) официално следи Дядо Коледа и неговия път към децата по света. В последните 5 години пътешествията на благия старец се появиха и в интернет на сайта www.noradsanta.org, като уеб приложението беше базирано на данни от Google Maps.

Договорът с Google обаче е изтекъл тази година и не е бил подновен. Вместо това от NORAD са се прехвърлили на конкурентната платформа Bing Maps. В специално прессъобщение от Microsoft доволно потриват ръце, че са били избрани за такъв важен проект, и изразяват увереност, че ще се справят с критичната мисия. В същото време от Редмънд са пуснали и специални приложения за проследяване на Дядо Коледа за Windows 8 и Windows Phone 8.

От Google естествено нямат намерение да се предадат напълно и са пуснали своя "неофициална" версия на проследяването, която използва както и преди Google Maps. Кой ще спечели битката за най-прецизно проследяване на подаръците, ще разберем само след няколко дни. И на двата сайта броячите вече са стартирани. В тях ще намерите връзки към приложенията за Android и Windows Phone 8.

http://www.noradsanta.org
http://www.google.com/santatracker/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници