26-годишният син на бизнесмен от Перник щял да бъде отвлечен

26-годишният син на бизнесмен от Перник щял да бъде отвлечен
За предотвратеното отвличане съобщи първо вътрешният министър Цветан Цветанов в телевизионно интервю за БНТ, но по думите му обектът на покушението бил дете. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

26-годишният син на бизнесмен от Перник е бил обект на подготвяно покушение, чиито автори са били задържани при специализирана полицейска акция в нощта срещу петък.

Престъпната банда е планирала да вземе близо 100 000 лв. откуп от семейството. При разпитите арестуваните са направили самопризнания, предаде БНР.

В петък експерти от Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) ще разговарят с човека, който е трябвало да бъде отвлечен.

Тримата похитители са задържани на бензиностанция през нощта.

От МВР съобщават, че преди време бандата е купила маски и оръжие, с което да извърши отвличането. Наето е било и специално помещение за целта. Групата е била наблюдавана от няколко седмици и по време на цялата подготовка на похищението.

Бизнесменът от Перник, чийто син е трябвало да бъде отвлечен, не е известна личност.

За предотвратеното отвличане съобщи първо вътрешният министър Цветан Цветанов в телевизионно интервю за БНТ, но по думите му обектът на покушението бил дете.

#МВР #отвличане #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Перник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници