Ароматът на кафе е от най-възбуждащите за жените

Ароматът на кафе е от най-възбуждащите за жените
A A+ A++ A

Ромеовците, които искат късметът да им се усмихне в сезона на коледните партита, трябва да заложат на прясното кафе, защото според ново проучване този аромат е един от най-възбуждащите за жените.

Изследването на компанията „Делонги", произвеждаща кафе-машини, придава съвършено ново значение на често задавания въпрос в края на любовна среща „искаш ли да влезеш за чаша кафе?", предаде БГНЕС.

За целите на проучването били измерени нивата на възбуда на необвързани жени, докато гледали различни снимки на мъже и същевременно подушвали различни аромати.

Изследването установило, че привлекателността на мъжете била оценявана най-високо от жените, когато помирисвали афтършейв.

На второ място е миризмата на прясно сварено кафе на зърна, следвана от миризмата на прясно изпрани чаршафи.

В изследването, проведено в Международната лаборатория Майндлаб в Съсекс, участвали жени на възраст от 18 до 57 години.

Освен привлекателността, изследването измерило и интелигентността и чувството за хумор. Колкото по-голям почитател на кафето е мъжът, толкова по-привлекателен, интелигентен и забавен е той в очите на дамите.

Като цяло независимо дали жените са любителки на кафето или не, 28% от мъжете са преценявани като по-привлекателни, когато дамите помирисват кафе, отколкото ако не подушват нищо.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино