Колко трудно ще се роди следващото правителство?

Колко трудно ще се роди следващото правителство?
A A+ A++ A

Месеци преди парламентарните избори догодина големият въпрос е дали бившият кмет на София ще се превърне и в бивш премиер.

След изборите обаче големият въпрос ще бъде колко трудно ще се роди новото правителство.

Все още е рано да се предскаже как ще се разпределят местата в следващия парламент, но имаме основание да се опасяваме, че не ни чака нищо добро.

Сметките показват, че ако изборите бяха сега, ГЕРБ ще има 95 места в парламента. Очевидно на партията ще й се наложи да си спечели (подплатена добре финансово) подкрепата или на някой уж доскорошен враг, или на поне две малки партии, извън основните, които трябва да вкарат по 10 депутати. Така мнозинството ще се роди лесно.

Но са възможни и други два сценария.

Първият предвижда яростни караници между политическите сили в продължение на месеци и неуспех за постигане на споразумение за бъдещото правителство.

Вторият сценарий е само на пръв поглед обнадеждаващ - правителството ще се роди, но трудно и благодарение на пазарлъци и компромиси, което ще предизвика отвращение у нормалния и честен избирател, ново разпределение на пазара и нови монополисти.

Без значение кой сценарий се превърне в реалност, едно е сигурно - зрелището ще бъде интересно, но опасно – за обикновените хора, разбира се.

#избори #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите