Крадци обират баби в Шуменско, лъжат, че са от охраната на Борисов

Крадци обират баби в Шуменско, лъжат, че са от охраната на Борисов
Те поискали пари, храна и ракия за охраната от 80-годишна жена, но като разбрали, че тя не може да им плати, си тръгнали с 30 лв. и електрическа крушка. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Двама 25-годишни мъже са били задържани за 72 часа, след като проникнали в домовете на две 80-годишни жени, казали им, че са от охраната на премиера Бойко Борисов и поискали пари, за да ги охраняват.

Двамата са от село Риш, Шуменско, единият е Иван Г. – син на дългогодишнният кмет на селото и в момента кметски наместник на съседното село Александрово Пенка Христова, информира БГНЕС.

В петък срещу събота около полунощ Иван и Димитър разбили входната врата на 80-годишната Г.К. , след кеото Иван обяснил, че са от охраната на Борисов и са дошли да я пазят.

Те поискали пари, храна и ракия за охраната, но жената казала, че няма нищо. Иван и Димитър претърсили къщата и си тръгнали с 30 лева и електрическа крушка.

Веднага след престъпниците е разбили вратата на друга къща, в която живеела сама 80-годишната В.С. Тя казала, че има 60 лева, но отказала да им ги даде.

Двамата не се решили да използва сила и си тръгнали, а два часа по-късно били задържани в домовете им.

И двамата са известни на полицията, след като през 2010 г. извършили кражба с взлом. Те задигнали медни съдове и храна от частен дом.

Те бяха осъдени от съда във Велики Преслав на три месеца условно с изпитателен срок от три години.

През май 2012 г. обаче Димитър извършил друга кражба, за която му наложили една година пробация.

В момента той е под домашен арест като заподозрян за няколко палежа през в селото. При единия от случаите загина възрастен мъж, който бе инвалид, заради което не е успял да излезе от горящия си дом.

Първоначално Димитър е бил с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража", но по-късно съдът я промени на „домашен арест".

#Димитър #Иван #баби #село #Риш #Шумен #охрана #премиер #министър-председател #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници