Русия отчете рекорд в износа на оръжие

Русия отчете рекорд в износа на оръжие
Русия отчита рекорд в износа на оръжие, като планът за износ на военна продукция е преизпълнен, обяви президентът Владимир Путин. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Русия отчита рекорд в износа на оръжие, като планът за износ на военна продукция е преизпълнен, обяви президентът Владимир Путин.

Обемът на износа за 2012 г. надхвърля 14 млрд. долара. За сравнение през 2011 г. страната е продала оръжие и военна техника за 13,2 милиарда долара, от които 10,7 млрд. долара са приходите на единствения държавен посредник „Рособорекспорт“, предадоха РИА „Новости“ и БГНЕС.

Планът на Федералната служба за военнотехническо сътрудничество предвиждаше за 2012 г. обем на износа от 13,5 млрд. долара.

„Тази година ние постигаме рекордно равнище в износа на военна продукция - 14 млрд. долара, с което планът е преизпълнен“, подчерта президентът на заседание на Комисията за военнотехническо сътрудничество.

Той отбеляза и качествените изменения в системата за военнотехническо сътрудничество и преди всичко съвместното производство на продукция с военно предназначение и работата по възстановяването на позициите на Русия на пазара за услуги в модернизацията и ремонта на военна техника.

#Владимир Путин #Русия #президент на Русия #износ #оръжие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници