Обявиха конкурс за избор на нов директор на „Пирогов"

Обявиха конкурс за избор на нов директор на „Пирогов"
Преди близо месец директорът на болницата д-р Димитър Раденовски бе отстранен от длъжност от здравния министър Десислава Атанасова заради нарушенията, констатирани от държавната финансова инспекция. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова обяви конкурс за избор на нов директор на „Пирогов", съобщиха от здравно министерство.

Преди близо месец директорът на болницата д-р Димитър Раденовски бе отстранен от длъжност от министъра заради нарушенията, констатирани от държавната финансова инспекция.

В заповедта са посочени изискванията, на които трябва да отговарят кандидатите, както и условията за провеждане на конкурса.

Документите за участие в конкурса за избор на нов директор на „Пирогов" се подават в деловодството на Министерството на здравеопазването, а самият конкурс ще се проведе на 30 януари.

Самият проф. Раденовскки не беше съгласен с мотивите за освобождаването му и още тогава заяви, че ще обжалва съставените му актове от финансовата инспекция.

Според финансовата инспекция ръководството на болницата е нарушавало Закона за обществените поръчки.

Например има случай, в който фирма е спечелила обществена поръчка, без изобщое да е била поканена да участва в търга. Още преди няколко месеца бе съобщено и за възнаграждения за дублиращи се дейности, което в някои случаи служители от администрацията са получавали петцифрена сума за месец.

Нарушенията, установени в „Пирогов", са в размер на 700 000 лева, потвърди Атанасова.

За временно изпълняващ длъжността на Раденовски беше назначен доц. Стоян Миланов.

#министър на здравеопазването #Десислава Атанасова #„Пирогов" #Димитър Раденовски #нарушенията #обществените поръчки #Агенцията за държавна финансова инспекция #АДФИ #ДАНС #Стоян Миланов #конкурс #директор #избор #Министерство на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници