Борисов: Консултации за Изборния кодекс няма да има!

Борисов: Консултации за Изборния кодекс няма да има!
По-рано в петък, депутатите от ГЕРБ Искра Фидосова и Красимир Велчев заявиха, че няма да вкарат промените в Изборния кодекс в пленарната зала, докато от БСП и ДПС не се извинят на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Няма да има консултации за Изборния кодекс, заяви премирът Бойко Борисов.

Изказването на Борисов, направено в Брюксел, където той присъства на последното за годината заседание на Европейския съвет, беше по повод исканията на опозицията и днешния бойкот на Изборния кодекс в парламента, предаде БНР.

„Те, освен да бойкотират, какво друго правят?“, попита реторично премиерът.

Борисов добави, че щом от БСП и ДПС „са толкова нагли и лъжат, и манипулират хората, няма да се занимаваме с този въпрос“.

Министър-председателят бе категоричен, че от ГЕРБ са приели всички предложения на опозицията и призова опозиционните партии да кажат чии са предложенията и тогава, ако искат, да продължат да работят.

„Ако не, ще отидем на избори с този закон, който имаме сега“, каза още Борисов.

По-рано в петък, депутатите от ГЕРБ Искра Фидосова и Красимир Велчев заявиха, че няма да вкарат промените в Изборния кодекс в пленарната зала, докато от БСП и ДПС не се извинят на ГЕРБ.

Според Фидосова и Велчев управляващата партия заслужава извинение, защото от опозицията са ги обвинили в опит да манипулират изборите.

В петък сутринта народните представители трябваше да продължат с обсъждането на промените в Изборния кодекс, заради което бе отменен и парламентарният контрол.

Едва 109 от 240 депутати се бяха събрали в пленарната зала при третата регистрация.

До патовата ситуация се стигна, след като от сутринта на два пъти нямаше кворум и след провеждане на извънреден председателски съвет депутатите отново бяха привикани със звънец в залата.

Никой от ръководството на Народното събрание – дори председателят Цецка Цачева, не пожела да даде обяснение пред медиите защо се стигна до разпускане на заседанието.

Цачева оповести от председателското си място, че следващото заседание на депутатите ще се състои на 19 декември – сряда.

В средите на опозицията се говори, че управляващите сами се блокират чрез приемане на текстове в Изборния кодекс, които опорочават предстоящите избори, и по този начин остават в изолация в политическата среда на страната.

#председател на НС #Цецка Цачева #ГЕРБ #Искра Фидосова #БСП #ДПС #Изборен кодекс #дебати #обсъждане #извинение #Красимир Велчев #министър-председател #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"