Светият синод подкрепи родителите срещу предучилищната за 4-годишните

A A+ A++ A

Светият синод подкрепи родителите, които са против задължителната предучилищна за четиригодишните деца, обяви експертът в културно-просветния отдел на Синода Десислава Панайотова.

Според Панайотова,  ако законът се приеме, от Българската православна църква (БПЦ) ще поискат президентът Росен Плевнелиев да наложи вето, информира Дарик.

По думите на Панайотова пълното пренебрежение на образователното министерство към исканията на родителските организации е основание за намесата на президента и налагането на вето върху закона.

Светият синод настоява да се въведе изучаването на религия в задължителната подготовка на децата и учениците.

Калоян Дамянов от Националната агенция на ресурсните учители заяви, че задължителната предучилищна за четиригодишните деца ще постави в неудобно положение децата с увреждания от малките общини, които няма да имат достъп до специализирани учители.

„С въвежданите мерки в този законопроект по-скоро се нарушават правата на децата и на техните родители най-вече“, смята Дамянов.

Родителските организации обявиха, че ще продължат да настояват тази точка от закона да отпадне, защото тя би навредила на децата им.

#Свети синод #родители #деца #предучилищна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници