Кворум не се събра, Цачева разпусна депутатите

Кворум не се събра, Цачева разпусна депутатите
Едва 109 от 240 депутати се бяха събрали в пленарната зала при третата регистрация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева разпусна депутатите поради липсата на кворум след три неуспешни опита пленарното заседание да започне.

В петък сутринта народните представители трябваше да продължат с обсъждането на промените в Изборния кодекс, заради което бе отменен и парламентарният контрол.

Едва 109 от 240 депутати се бяха събрали в пленарната зала при третата регистрация, предаде БГНЕС.

До патовата ситуация се стигна, след като от сутринта на два пъти нямаше кворум и след провеждане на извънреден председателски съвет депутатите отново бяха привикани със звънец в залата.

Никой от ръководството на Народното събрание – дори председателят Цецка Цачева, не пожела да даде обяснение пред медиите защо се стигна до разпускане на заседанието.

Цачева оповести от председателското си място, че следващото заседание на депутатите ще се състои на 19 декември – сряда.

В средите на опозицията се говори, че управляващите сами се блокират чрез приемане на текстове в Изборния кодекс, които опорочават предстоящите избори, и по този начин остават в изолация в политическата среда на страната.

#Цецка Цачева #председател на НС #Народното събрание #кворум #Изборния кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници