Понижават Гугушева до редови прокурор

Понижават Гугушева до редови прокурор
Според Борислав Сарафов е недопустимо прокурор, над когото тегне и най-малка сянка на съмнение за неговите морални качества, да заема и изпълнява длъжността заместник административен ръководител в Апелативна специализирана прокуратура. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Да бъде понижена Галя Гугушева, чиято кандидатура за член на Конституционния съд се провали заради подадени сигнали срещу нея, предложи ръководителят на Апелативната специализирана прокуратура (АСП) Борислав Сарафов.

Сарафов внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) предложение за освобождаване на Гугушева като зам.-ръководител на Апелативната специализирана прокуратура и преназначаването й като редови прокурор в АСП, съобщиха от Апелативната спецпрокуратура.

Предложението на Сарафов се основава на разпростиращите се в публичното пространство съмнения за липса на морални качества на прокурор Гугушева да заеме поста конституционен съдия и предизвиканите от тези съмнения отказ от подкрепа на кандидатурата й в Народното събрание и оттегляне на кандидатурата от самата Гугушева.

Според Борислав Сарафов е недопустимо прокурор, над когото тегне и най-малка сянка на съмнение за неговите морални качества, да заема и изпълнява длъжността заместник административен ръководител в Апелативна специализирана прокуратура.

Позицията на ръководителя на АСП е категорична, независимо от резултатите на извършващите се в момента данъчни и имотни проверки на прокурор Гугушева.

Борислав Сарафов е информирал Галя Гугушева за решението си.

Малко по-рано във вторник стана ясно, че и.д. главен прокурор Бойко Найденов е разпоредил пълна проверка на Гугушева.

#Галя Гугушева #Конституционния съд #Борислав Сарафов #Апелативната специализирана прокуратура #АСП #Висшия съдебен съвет #ВСС #Народното събрание #Бойко Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници