Един от основните патенти на Apple за iPhone може да се окаже невалиден

Един от основните патенти на Apple за iPhone може да се окаже невалиден
A A+ A++ A

В началото на миналата седмица Щатският патентен офис (USPTO) е издал решение, според което един от основните патенти, свързани с iPhone, е невалиден. Патентът е известен под името "Патентът на Стив Джобс" и описва устройство със сензорен екран в комбинация с графичен интерфейс за изпълняване на команди чрез евристични правила.

Тази информация е любопитна и сама по себе си, но случаят става още по-интересен заради факта, че именно този патент Apple са използвали в съдебните дела срещу Samsung и Motorola. През 2010 г. всъщност е било подадено искане за преразглеждане на патента, но то е било отхвърлено. Решението на USPTO от миналата седмица всъщност е следствие от друго подобно искане, което явно е било уважено.

Решението на патентното ведомство е само предварително и няма гаранция, че крайното решение ще го потвърди. Според някои по-запознати с процедурите на USPTO, на този етап от офиса правят заключенията си на база твърденията на подалите исканията за преразглеждане, без да правят друг анализ на данните. Несъмнено, ако патентът бъде отменен, това ще промени доста ситуацията на пазара и в съдебните зали за Apple.

http://www.fosspatents.com/2012/12/us-patent-office-declares-steve-jobs.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници