Морси поиска диалог, но предизвика нови безредици

Морси поиска диалог, но предизвика нови безредици
Обама се е обадил на Морси, за да приветства предложението на египетския президент за диалог с опозицията, но подчерта, че този диалог трябва да се състои без предварителни условия. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

В телевизионно обръщение в четвъртък вечерта египетският президент Мохамед Морси покани всички партии да започнат в събота политически диалог, с който да сложат край на конфликтите в страната.

Морси заяви, че въпреки протестите на опозицията няма да отмени указите, които му дадоха почти абсолютна власт, предаде БНР.

След обръщението, в което на практика Морси отхвърли всички искания на опозицията, десетки протестиращи нахлуха в главния офис на подкрепяната от ислямистката организация „Мюсюлмански братя“ управляваща Партия за свобода и справедливост в богатия квартал „Мукатам“ на Кайро.

Офисът на партията е бил подпален, а партийният клуб е бил опожарен.

След шурмуването на офиса „Мюсюлманските братя“ се разпоредиха да бъдат евакуирани представителствата им в цялата страна, за да се избегнат стълкновения и да не се излагат на опасност техни активисти.

По време на протестите бяха убити шестима души, а 700 бяха ранени.

Американският президент Барак Обама се е обадил на Морси, за да приветства предложението на египетския президент за диалог с опозицията, но подчерта, че този диалог трябва да се състои без предварителни условия.

#Египет #Мохамед Морси #президент на Египет #офис #щурм #„Мюсюлманските братя" #Партия за свобода и справедливост #Президент на САЩ #диалог #опозиция #указ #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници