Министерският съвет на парти в сряда

Министерският съвет на парти в сряда
Вероятно редовното заседание на правителството тази сряда ще протече доста нетрадиционно, защото трима министри имат рожден ден именно на 14 декември. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вероятно редовното заседание на правителството тази сряда ще протече доста нетрадиционно, защото трима министри имат рожден ден именно на 14 декември.

Едно от последните за тази година заседания на Министерския съвет ще се проведе в Пловдив, но вероятно в доста празнична обстановка, тъй като трима от министрите в кабинета имат рожден ден, съобщава БГНЕС.

На 14 декември министърът на културата Вежди Рашидов ще празнува своя 60-годишен юбилей, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов навършва 43 години, а министърът на спорта Свилен Нейков – 47 години.

Освен да отбележат рождения ден на своя колега, отговарящ за земеделието, министрите ще трябва да приемат и внесения от него Годишен доклад за състоянието и развитието на земеделието.

През 2010 г. се наблюдава преодоляване на спада, регистриран през предходната година, като брутната добавена стойност (БДС), създадена в отрасъл „Селско, горско и рибно стопанство“ отбелязва ръст от 4,6% в реално изражение.

По предварителни данни за първото полугодие на 2011 г. аграрният сектор е формирал БДС в размер на 1 371 млн. лв., което представлява относително запазване спрямо същия период на 2010 г. в реално изражение (понижение от 1%).

В Аграрния доклад са представени приоритетите, целите на политиката в аграрния отрасъл и действията за тяхното постигане през 2012 г., които са в съответствие с Програмата на правителството за европейско развитие на България 2009 – 2013 г.

Приоритет в дейността на Министерството на земеделието и храните през 2012 г. ще бъде активното участие в дискусията за бъдещето на Общата селскостопанска политика след 2013 г. и защитата на позиции, отчитащи интересите на българското земеделие.

#заседание #Пловдив #Свилен Нейков #Мирослав Найденов #Вежди Рашидов #рожден ден #Министерски съвет #министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници