Цветанов обсъжда контрабандата на цигари с шефа на ОЛАФ

Цветанов обсъжда контрабандата на цигари с шефа на ОЛАФ
Министърът ще има срещи и с Европейската комисия, посветени на постигнатото от България в изпълнение на изискванията в областта на правосъдието и вътрешните работи. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Контрабандата на цигари ще бъде основна тема на предстоящите в Брюксел разговори между вътрешния министър Цветан Цветанов и генералния директор на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ Джовани Кеслер.

Цветанов заяви, че ще се обсъждат основно случаите на контрабанда от Турция и Гърция през България към останалите страни от Европейския съюз, предаде БНР.

При неотдавнашното си посещение в България Кеслер изведе на преден план контрабандата на цигари, която бележи безпрезедентен ръст в ЕС, лишавайки го от огромни приходи от акцизи.

„Ще имам среща с директора на ОЛАФ относно съвместни разследвания във връзка с някои от финансовите злоупотреби в Евросъюза. В момента работим много сериозно по случаи, свързани с контрабанда на цигари", каза Цветанов.

Министърът ще има срещи и с Европейската комисия, посветени на постигнатото от България в изпълнение на изискванията в областта на правосъдието и вътрешните работи.

#ОЛАФ #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #Джовани Кеслер #цигари #Брюксел #ЕС #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници