Станишев: Каква е разликата между Исус и Бойко?

Станишев: Каква е разликата между Исус и Бойко?
Лидерът на социалистите в България Сергей Станишев каза виц за Бойко Борисов по време на днешния брифинг пред медиите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на социалистите в България Сергей Станишев каза виц за Бойко Борисов по време на днешния брифинг пред медиите.

„Знаете ли каква е разликата между Бойко Борисов и Исус Христос? Исус Христос не се прави на Бойко Борисов“, с този виц Станишев разведри тягостните заключения от брифинга, предаде БГНЕС.

„Неразумно е да слагаш тигана, когато рибата е още във водата“, така лидерът на БСП отговори за евентуалните амбиции на социалистите в бъдеще.

Бившият премиер призна, че няма яснота относно евентуалния изход на следващите парламентарни избори.

„Не съм изненадан от решението на правителството по повод спирането на проекта „Бургас- Александруполис“, каза Станишев в коментар на скорошния отказ на България да участва в петролопровода.

„Всички тези експертизи за заплаха за околната среда са куха работа и нямат нищо общо с действителността“, добави Станишев.

„Нека бургазлии се разходят и видят как се разтоварва нефтът за нашата рафинерия - по остаряла технология от 70-те години“, даде пример Станишев.

„Така че рисковете за околната среда, за туризма сега са по-големи, отколкото ако беше инсталирана модерна технология за нефтопровода“, смята червеният лидер.

„Не изключвам корпоративни интереси и поети ангажименти далеч преди идването на ГЕРБ на власт. Други са интересите, които стоят зад това – не са екологични“, посочи Станишев.

За българската позиция в евродиалога Станишев заяви, че премиерът не се изморява да хвали България за финансовата стабилност и за ниския дефицит.

„Но това е така, защото Борисов получи в наследство един от най-ниските дългове в ЕС и добър фискален резерв. Такава политика трябва да бъде оценена. Не е вярно, както казва премиерът, че левите правителства правят дългове. Задлъжняха редица консервативни кабинети в ЕС. България никога не е имала този проблем, благодарение на предишни правителства“, посочи Станишев.

„Не можем да подкрепим чисто фискални мерки и промени в Конституцията, защото това подкопава социалния характер на държавата ни“, повтори той позицията си. Не знам какво ще правят. Ще побутват Пакта на Дянков или ще го изтеглят“, запита той.

„Скептичен съм, че Борисов ще каже „не“ на г-жа Меркел и на нейните планове, той винаги казва „да“, каза Станишев.

#Дянков #Меркел #Ангела Меркел #Борисов #Станишев #премиер #Бойко Борисов #лидер #БСП #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"