Стафилокова инфекция е причина за натравянето на 30 бременни в София

Стафилокова инфекция е причина за натравянето на 30 бременни в София
30 бременни жени се натровиха от ориз с пилешко в Първа АГ болница „Света София" в края на миналата седмица. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Стафилокова инфекция е причината за хранителното отравяне, което получиха десетки бременни жени и няколко души от персонала в Първа АГ болница „Света София" в столицата, съобщиха от Агенцията по безопасност на храните (БАБХ).

Агенцията цитира резултати от лабораторни изследвания, при които от пет изследвани проби, една е положителна за стафилококи.

Всички лабораторни резултати на взети проби от повърхности са отрицателни за патогенни микроорганизми.

На обекта е направена основна дезинфекция, като са взети проби за повторен анализ за установяване на хигиенното състояние на обекта.

30 бременни жени се натровиха от ориз с пилешко в Първа АГ болница „Света София" в края на миналата седмица. Бъдещите родилки консумирали и патешко магре, освен ориза.

След сигнала, подаден в БАБХ, инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните от София град, направиха проверка.

Храната в лечебното заведение се доставя от кетъринг фирма, която снабдява и още три болници в София, от които обаче оплаквания не са постъпили.

От кухнята-майка бяха взети проби за лабораторно изследване от суровини и готови ястия, както и проби от контактните повърхности, посочва БГНЕС.

#Агенцията по безопасност на храните #БАБХ #бременни жени #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници