Япония разполага „Пейтриът" по островите си заради ракетата на КНДР

Япония разполага „Пейтриът" по островите си заради ракетата на КНДР
Освен в Ишигаки комплекси ще бъдат разположени и в град Наха в префектурата Окинава, в базата Тинен в град Нанзи и в базата Миякодзима. Снимка: ЕПА/БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

На южния японски остров Ишигаки бяха доставени първите зенитно-ракетни комплекси „Пейтриът" във връзка с плановете на Северна Корея да изстреля ракета със спътник.

Товарният кораб „Кунисаки" на военноморските сили на Япония достави на пристанището на острова два комплекса и около 30 камиона, съобщи агенция „Киодо", цитирана от РИА „Новости".

Освен в Ишигаки комплекси ще бъдат разположени и в град Наха в префектурата Окинава, в базата Тинен в град Нанзи, в базата Миякодзима, която се намира на 300 километра югозападно от остров Окинава.

По-рано през деня в Ишигаки бе обявена учебна тревога. Учението е в случай, че изстреляната от Северна Корея ракета промени курса си и застраши Япония.

В сопълнение към ракетните комплекси, са поставени и разрушители, които ще следят полета на ракетата на КНДР, благодарение на системата си „Иджис".

По-рано стана ясно, че Северна Корея е монтирала трите части на ракетата, която се очаква да бъде изстреляна в периода 10-22 декември.

#Япония #Северна Корея #КНДР #ракета #Пейтриът #Окинава #Иджис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници