Google не успя да спре продажбите на Xbox в САЩ

Google не успя да спре продажбите на Xbox в САЩ
A A+ A++ A

Епичната съдебна битка между Google и Microsoft продължава да се вихри с пълна сила. Както е известно, Google претендира, че конзолата Xbox нарушава редица патенти на Motorola, и настоява за спиране на продажбите й. В същото време компанията от Редмънд пък съди Motorola за нарушаване на нейни патенти и настоява Google да подпишат лицензионно споразумение за ползване на интелектуалната собственост на Microsoft по подобие на повечето други производители на телефони с Android.

За момента съдията Джеймс Робард, който гледа делото на Motorola срещу Microsoft, е преценил, че спорните патенти попадат в групата FRAND (fair, reasonable and non-discriminatory). Това е изключително лоша новина за Google, защото класифицираните като FRAND патенти трябва задължително да бъдат предлагани за лицензиране на всеки желаещ, и то на ниска цена.

Втората лоша новина е, че именно определянето на патентите за фундаментални е причина съдията да откаже забрана за продажба на Xbox в САЩ, защото от Microsoft са заявили готовност да платят със задна дата лицензионните такси, ако такива бъдат постановени. В същото време съдебната практика показва, че класифицирани като FRAND патенти не могат да носят кой знае какви лицензионни такси и Google ще трябва поне на първо време да забравят за лесно избиване на разходите по придобиването на Motorola.

http://arstechnica.com/tech-policy/2012/11/in-a-blow-to-android-judge-says-moto-patents-cant-get-injunctions/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници