Стоилов: България се нуждае от радикален ляв реформизъм

Стоилов: България се нуждае от радикален ляв реформизъм
Доходите на пенсионерите трябва да следват промените в социално-икономическата среда, подчерта Янаки Стоилов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България има нужда от радикален ляв реформизъм, смята депутатът от БСП Янаки Стоилов.

От парламентарната трибуна той разкритикува управляващите от ГЕРБ, че не са изпълнили обещанията си към пенсионерите от началото на мандата им, предаде БГНЕС.

„Доходите на пенсионерите трябва да следват промените в социално-икономическата среда. Нека пенсиите да следват реалното поскъпване на живота и радикално да се смени моделът, който България прилага в годините на прехода“, призова Янаки Стоилов.

Той поиска управляващите да обяснят защо не са се опитали да повишат пенсиите дори на възрастни хора със специални нужди, за което е имало възможност.

България има нужда от прилагане на радикален ляв реформизъм, отговори той на реплика на друг народен представител.

„В българската политическа практика трябва да се установят определени отговорности, нека от сегашната власт да кажат защо се отказват в последния бюджет на мандата си да поемат ангажиментите пред възрастните граждани. Голяма част от хората у нас, които живеят от пенсиите си, живеят в бедност и без достойнство“, заключи депутатът от БСП.

#Янаки Стоилов #депутат от БСП #БСП #пенсии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници