Галя Гугушева: Плащах лихви по заем от майка си

Галя Гугушева: Плащах лихви по заем от майка си
Галя Гугушева изрази надежда при гласуването в парламента да получи подкрепата на всички депутати, а не само на издигналите я, с които се запознала след номинацията. Снимка: СДС
A A+ A++ A

Кандидатът за конституционен съдия прокурор Галя Гугушева е плащала лихви на майка си по два кредита, взети от нейна фирма през последните 6 г.

„Това беше по мое искане, защото аз следваше да декларирам всички мои задължения в качеството си на магистрат“, посочи Галя Гугушева пред бТВ.

„Това дружество е семейно и аз затова исках всичко да бъде законно с тегленето на кредитите, плащах и лихви на майка си по погасителния план“, допълни кандидатът за конституционен съдия, номиниран от СДС.

Галя Гугушева е взела заеми на обща стойност близо 450 000 лв. не от банкова институция, а от едноличното дружество „Лигъл партнърс“, става ясно от декларациите й пред Сметната палата.

През 2006 г. тя взема заем от дружеството за 28 200 евро. Три години по-късно тя взема нов заем от „Лигъл партнърс" – 35 000 евро през юни 2009 г. и още 70 000 евро през октомври същата година.

През следващата 2010 г. Галя Гугушева взема от дружеството още 97 000 евро отново под формата на заем.

С част от парите от заема през 2009 г. Галя Гугушева и съпругът й Марко купуват апартамент в София от 150 кв. метра.

Година по-рано двамата получават безвъзмездно дарение под формата на друг апартамент, който се намира на улица „Гео Милев“ в София.

В сряда кандидатът обясни, че апартаментът в „Гео Милев“ е прехвърлен на нея и съпруга й от големия им син, който се преместил.

„Не съм свикнала да комуникирам и да получавам подаръци от лица, които не познавам“, заяви Галя Гугушева.

Според Търговския регистър на адреса в „Гео Милев“ е регистрирано и седалището на „Лигъл партнърс“, чийто управител и едноличен собственик на капитала е Тотка Ахчийска, предаде БГНЕС.

По лична карта пък там живее големият син на Гугушева – адвокат Стефан Гугушев. На този адрес е и седалището на една от фирмите на Стефан – „Рентхаус“ ЕООД

Стефан Гугушев е председател на Съвета на директорите на фонда „Фючърс Капитал“, учреден с цел привличането на преки чужди инвестиции в българската икономика.

Фондът е регистриран като акционерно дружество, а от лятото на 2012 г. акциите му се търгуват на Българската фондова борса. Фондът е с инвестиционни интереси в сферите на недвижимите имоти и земя, курортното дело, здравеопазването, инфраструктурата, в енергийния сектор, ВЕИ сектора, както и в сферата на технологиите.

Стефан Гугушев е и основател на адвокатската кантора „Гугушев и Партнърс“ (която пък се управлява от по-малкия му брат, 24-годишния Виктор).

Стефан е член на Асоциацията „Адвокати Европа“, член на Асоциацията за вътрешен и международен арбитраж в София, на Международната адвокатска колегия, член на Кюстендилска адвокатска колегия и на Института за принципи на правото.

Кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия е професионална и няма да има нищо с политиката, твърди самата тя.

„Искам да оставя политиката на политиците“, заяви издигнатата от СДС Галя Гугушева и подчерта, че според уговорката й с лидера на десницата Емил Кабаиванов кандидатурата й е чисто професионална.

„Съпругът ми не е роднина с господин Емил Кабаиванов, няма роднинска връзка по никаква линия“, увери Галя Гугушева, която в момента е зам.-ръководител на Специализираната апелативна прокуратура.

Тя изрази надежда при гласуването в парламента да получи подкрепата на всички депутати, а не само на издигналите я, с които се запознала след номинацията.

„Направих обективна преценка на своите възможности и тогава реших, че мога да се кандидатирам и да бъда полезна“, уточни Галя Гугушева.

#Стефан Гугушев #председател на СДС #Емил Кабаиванов #СДС #КС #Конституционен съд #прокурор #Галя Гугушева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници