Иран се похвали с военна плячка – американски безпилотен самолет

Иран се похвали с военна плячка – американски безпилотен самолет
Елитният военен корпус на иранските сили се похвали, че е заловил малък безпилотен самолет тип ScanEagle, който обикновено излита от американски бойни кораби. Снимка: voanews.com
A A+ A++ A

Иран е „заловил“ неотдавна американски разузнавателен дрон в своето въздушно пространство над Персийския залив, съобщи в комюнике Революционната гвардия.

Елитният военен корпус на иранските сили посочи, че става въпрос за малък безпилотен самолет тип ScanEagle, който обикновено излита от американски бойни кораби.

Корпусът е успял да плени апарата след навлизането му в иранското въздушно пространство, предадоха АФП и БГНЕС.

„Американски дрон, който летеше над район на Персийския залив с цел да идентифицира и събира информации, беше пленен преди няколко дни благодарение на системата за контрол на военновъздушните сили на Революционната гвардия още от навлизането му във въздушното пространство на Иран“, се казва в комюнике на корпуса.

Иранската телевизия показа кадри с апарат, за който твърди, че е американският дрон. Самолетчето е сиво и изглежда непокътнато.

„Дронът беше засечен и принуден да кацне непокътнат“, заяви Исмаил Козари, председател на Комисията по отбрана в иранския парламент.

„Апаратът беше пленен въпреки върховата му технология и това е повод за гордост във въоръжените сили, които показаха своя капацитет да се справят с всякакви нарушения на нашите граници с цел събиране на информация“, добави той.

#Персийски залив #САЩ #Иран

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници