Samsung са продали най-много телефони в САЩ през третото тримесечие

Samsung са продали най-много телефони в САЩ през третото тримесечие
A A+ A++ A

ComScore публикуваха данните от проучването си сред 30 000 американски мобилни потребители за пазара в САЩ между 12 август и 12 октомври 2012 г. Макар и датите да не обхващат точно календарното тримесечие на годината, можем да приемем, че то грубо представя все пак картината на пазара за мобилни телефони в САЩ през този период. Samsung, за съжаление на Apple може би, е най-големият производител в страната с 26,3% от общите продажби на мобилни телефони.

Компанията отчита и ръст от 0,7% спрямо предишното тримесечие. Все пак и за Apple има добри новини - за пръв път компанията измества от второто място LG, със 17,8% пазарен дял. LG обаче са съвсем близо с техните 17,6% от пазара, а на четвърто и пето място са съответно Motorola и HTC с 11% и 6%. Общият дял на Android от пазара за периода е бил 53,6%, докато този на iOS - 34,3%. Въпреки това проучването обхваща само началото на продажбите на iPhone 5, през което време традиционно количествата са доста ограничени, така че очакваме през следващото тримесечие да усетим и ефекта на новия телефон на Apple на пазара.

http://www.comscore.com/Insights/Press_Releases/2012/11/comScore_Reports_October_2012_U.S._Mobile_Subscriber_Market_Share

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници