Монти поиска Меркел да образова германците

Монти поиска Меркел да образова германците
Според италианския премиер обаче изминалите три години немците са станали все по-нетърпеливи, след като последователно бяха договорени спасителни програми за Гърция, Ирландия, Португалия и Испания. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел трябва да образова германците за причините да се подкрепят по-слабите страни-членки на Еврозоната, заяви италианският премиер Марио Монти.

След среща с френския президент Франсоа Оланд в Лион, Монти посочи, че Германия дава най-много пари за спасителните програми в Еврозоната, тъй като тя е най-силната икономика във валутния съюз, цитираха го ДПА, БТА и „Дневник".

Според италианския премиер обаче изминалите три години немците са станали все по-нетърпеливи, след като последователно бяха договорени спасителни програми за Гърция, Ирландия, Португалия и Испания.

„Много е важно канцлерът да прилага, когато е необходимо, силно педагогически подход към общественото мнение в страната. Тя трябва да казва това, което заяви през последните дни - че помощта за Гърция е помощ за всички нас", коментира Монти.

Той допълни че Оланд също споделя мнението му. Самият френски президент пък каза, че „възстановяването на реда в Еврозоната ще бъде от полза за всички европейски страни".

#Марио Монти #Ангела Меркел #министър-председател на Италия #Канцлер на Германия #Президент на Франция #Франсоа Оланд #еврозона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници