„Македонско девойче" само в Скопие искат от Демократическата партия на албанците

„Македонско девойче" само в Скопие искат от Демократическата партия на албанците
Снимка: shqipmedia.com
A A+ A++ A

Песента „Македонско девойче" ще се пее само от едната страна на Вардар в Скопие, стана ясно от изявление на лидера на Демократическата партия на албанците (ДПА) Мендух Тачи при представянето на кандидатите за кметове на партията.

На форум на партията Тачи каза, че ДПА дойде на власт, в Чаир ще забранят да се пее „Македонско девойче", и че албанското знаме няма да бъде по-малко от македонското, предаде електронното издание evesti.mk, на което се позова иинформационна агенция „Фокус".

Акцентирайки върху национализма, лидерът на ДПА каза, че партията няма да позволи инвестиции само в общини, където живеят македонци.

„Подкрепата на Рамуш Харадинай (бившият премиер на Косово – бел. ред.) е главен предизборен трик на ДПА", това пише „Утрински вестник", цитиран от „Фокус".

Очакваше се бившият косовски премиер, който беше оправдан и освободен от Трибунала в Хага, да бъде главен гост на представянето на кандидатите за кметове от ДПА, която се състоя в Универсалната зала в Скопие.

ДПА и Тачи от дълги години поддържат много добри отношения с Харадинай и неговото семейство. Негови близки имаше на всички по-важни събития, които организира ДПА.

Неговият брат, Даут Харадинай, присъства на всяка изборна проява на ДПА и ясно показва своята подкрепа.

В неделя от партията на Тачи нито потвърдиха, нито отрекоха информацията, а само заявиха, че ако е необходимо да обявят подобен гост, досега щяха да са го направили.

Ако Харадинай посети ДПА в Скопие, това ще бъде първото му посещение в друга държава, след завръщането му в Косово, където преговорите за коалиране с Демократическата партия на Косово и участие в правителството на Хашим Тачи свършиха.

#Демократическа партия на албанците #ДПА #Мендух Тачи #песен #Рамуш Харадинай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници