Премиерът на Украйна подаде оставка, цялото правителство си тръгва

Премиерът на Украйна подаде оставка, цялото правителство си тръгва
Украинският президент Виктор Янукович (на снимката) прие оставката на премиера Микола Азаров и целия му кабинет. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Украинският президент Виктор Янукович прие оставката на премиера Микола Азаров и целия му кабинет, съобщиха властите в Киев.

Министрите обаче ще останат на постовете си, докато се сформира ново правителство, обяви президентството в комюнике, цитирано от АФП и БГНЕС.

„Държавният глава прие оставката на министър-председателя Микола Азаров, с което удовлетвори молбата му," гласи документът.

Той отбеляза още, че според украинския закон, когато премиер се отказва от позицията си, цялото правителство трябва да последва примера му.

Новината идва в момент, когато новият парламент се готви да се срещне след парламентарните избори на 28 октомври, което за пореден път породи опасения за демократичните стандарти в страната.

Управляващата Партия на регионите на Виктор Янукович, изглежда, е успяла да си върне контрола над Върховната Рада с помощта на независимите депутати, въпреки силната опозиция на редица лидери, в това число на многократния шампион по бокс Виталий Кличко.

#Украйна #Виктор Янукович #Микола Азаров #президент на Украйна #оставка #Върховна Рада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници