Мърдок разделя империята си на две, основен служител го напуска

Мърдок разделя империята си на две, основен служител го напуска
Рупърт Мърдок има амбицията да раздели компанията си на издателско и развлекателно крило. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Един от най-важните служители в империята „Мърдок“ – изпълнителният директор на „Нюз Интернешънъл“ Том Мокридж, напуска поста си в края на годината, заяви собственикът на медийната компания-майка „Нюз Корпорейшън“ Рупърт Мърдок.

Медийният магнат е категоричен, че не става въпрос за уволнение, а Мокридж, който заема този пост от юли 2011 г., сам е взел решение да напусне компанията, съобщиха британските медии, цитирани от Би Ти Ви.

Междувременно стана ясно, че Мърдок смята да раздели своя медиен конгломерат „Нюз Корпорейшън“ на две отделни фирми, като това може да се случи до края на тази година, предаде британският „Дейли Телеграф“.

Рупърт Мърдок има амбицията да раздели компанията си на издателско и развлекателно крило.

Предложението му беше това да се случи през юни 2013 г., но има вероятност разделянето да бъде изпълнено и до края на декември 2012 г.

Компанията планира да назначи главния редактор на „Уолстрийт джърнъл“ Робърт Томпсън за изпълнителен директор на издателския клон.

През юни „Нюз корпорейшън“ съобщи, че ще раздели своите затруднени вестници и книгоиздаването от филмовия и телевизионния си бизнес, който генерира по-голямата част от годишните приходи.

#Рупърт Мърдок #Нюз Корпорейшън #Уолстрийт Джърнъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници