Исмаилов и Дал щели да вкарат 15-20 депутата в новия парламент

Исмаилов и Дал щели да вкарат 15-20 депутата в новия парламент
На 1 декември независимите депутати Корман Исмаилов (вляво) и Касим Дал (вдясно) учредиха своята Народна партия „Свобода и Достойнство" (НПСД). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За новоучредената Народна партия „Свобода и Достойнство" (НПСД) нямало да бъде трудно да спечели 15-20 депутатски места в 42-то Народно събрание, твърди лидерът Корман Исмаилов.

Координационният съвет на партията не изключва участието в коалиции, но ще се съюзи само с формации, които „покриват максимално нейните ценности", допълни лидерът, цитиран от БГНЕС.

„Ще изградим ясно отношение към управляващите - те се възприемат по различен начин в различните региони и социални групи," обясни Корман Исмаилов по отношение на управлението на ГЕРБ.

„Инфраструктурата, пътищата не водят до заетост, но ако приоритет бяха растежът и заетостта, по-бързо щеше да се случи и въпросната инфраструктура," смятат от НПСД, чиито основатели Касим Дал и Корман Исмаилов напуснаха ДПС заради връзките на партийното ръководство с ДС.

На новата партия предстои изграждане на местни структури и срещи с избиратели.

„Смятаме, че много лидери не са адекватни на новото време, включително и ДПС – тя не е адекватна, с тези лидери, с тези зависимости, с тези практики и средства в политиката," каза той.

Руслан Семерджиев от централното ръководство на партията подчерта, че целта на НПСД е да привлича гласовете на избиратели, а не да разсейва подкрепата към други партии.

При учредяването на партията в събота Касим Дал заяви в своята реч, че чрез НПСД „България има исторически шанс да се превърне в политически център на новите Балкани".

„Поставяме човека в центъра на нашата политическа дейност - говорим за качеството на живот, за това всеки да избира и да бъде избиран," обоснова се той в неделя.

„Когато говорим за Балкани - виждате какво е положението в Гърция, България наистина има шанс да стане център и да бъде притегателна сила към другите, да подкрепи влизането и на другите страни (в Европейския съюз - бел.ред.). Там са Косово, там са Македония, Албания, Черна гора - да ги изброявам ли още?," продължи Касим Дал.

В ръководството на НПСД влиза 13 членове: Касим Дал, Руслан Семерджиев, Мюйессер Хасан Солак, Веселин Пенев, Орхан Кошуджу, Кристиян Йончев, Митхат Неджати Мехмед, Огнян Исаев, Кемал Мустафов Тинев, д-р Емилия Тошева, Тасим Мюмюн Тасим и Мустафа Хюсеин Мустафа.

#Народна партия „Свобода и достойнство" #НПСД #Корман Исмаилов #Касим Дал #ДПС #ДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници