20 млн. евро получава българският среден бизнес от Международната инвестиционна банка

A A+ A++ A

20 млн. евро  за седем години ще получи българският малък и среден бизнес от Международната инвестиционна банка, която се намира в Москва.

България, която е акционер в  Международната инвестиционна банка ,е сред инициаторите за промяна в нейната финансова стратегия, която предвижда предоставяне на целеви кредитни линии на националните банки за развитие, информира БНР.

По думите на ръководителя на управление „Съкровищни операции" в банката Венцислав Стефанов така българските производители ще имат достъп до този изгоден кредитен ресурс от 20 млн. евро чрез българската Банка за развитие.

Според него при активното съдействие на Министерството на финансите, банката ще предоставя и ще поддържа сделки, свързани с развитието на малките и средни предприятия на територията на България, а също така ще участва пряко в инвестиционни проекти чрез влизане в капитала на компаниите.

Банката ще съдейства и ще търси банки-партньори в страната при осъществяването на своите инвестиционни намерения за подкрепа на българската икономика, посочи още Стефанов.

Международната инвестиционна банка е създадена през 1970 г. от страните в бившия Съвет за икономическа взаимопомощ. Днес нейни акционери са България, Словакия, Чехия, Румъния, Виетнам, Куба, Монголия и Русия.

#Венцислав Стефанов #България #бизнес #кредит #икономика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници