Отложиха делото за убийството на Станислав за януари

Отложиха делото за убийството на Станислав за януари
Прокурорът поиска на отделно заседание да бъде повторен разпитът на двама свидетели на защитата на обвиняемия за убийството 72-годишен шотландец. Снимка: ОД МВР, архив
A A+ A++ A

Видинският окръжен съд отложи за 10 януари делото за убийството на 11-годишния Станислав Мирчов от село Лагошевци.

Шотландецът Дейвид Бел Брайсън бе разпитан с детектор на лъжата, на който се провалил и след това направил самопризнания пред окръжен съдия във Видин. Той убил детето, защото мислел, че момчето иска да отрови кучето му.

Решението  на съда да отложи делото бе взето, след като прокурорът поиска на отделно заседание да бъде повторен разпитът на двама свидетели на защитата на обвиняемия за убийството 72-годишен шотландец, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Свидетелите Ивайло Иванов и Мирослав Недялков заявиха пред съда, че в деня на убийството на Станислав - 4 януари, Брайсън е бил във Видин, за да остави колата си на ремонт в автосервиза, в който работят.

Прокурорът поиска още да бъде изискана от мобилните оператори разпечатки на разговорите на Брайсън с двамата свители от 4 и 5 януари.

Искането на прокуратурата бе прието и от защитата на родителите на Станислав, като страните на делото имат три дни да предствят допълнителните си искания.

Брайсън убил момчето в деня на изчезването му. Около 16.30 часа Станислав отивал да занесе храна на възрастен мъж от селото, а пътят му минавал покрай имота на чужденеца.

Излязъл на улицата, провокиран от скимтенето на кучето си, видял момчето, за което се съмнявал, че тормози кучето, и го хванал за врата, за да го души.

Влачил детето, душейки го, към полето, където изхвърлил трупа в дола и се прибрал у дома си. Пред разследващите той разказал още, че подозирал, че детето иска да отрови животното.

Британецът живеел сам от пет години в село Лагошевци, купил си къщата по обява в интернет.

Той обяснил на полицията, че е работил като компютърен специалист в Германия и сега е пенсионер.

Издирването на Станислав продължи 17 дни, след като излязъл от вкъщи на 4 януари. Тялото му бе открито в пресечена местност в землището на селото, в стръмен дол, на 21 януари.

Според заключението на експертизата детето е било удушено, а по тялото има следи от евентуално сексуално насилие.

#Видин #съд #дело #отлагане #Станислав #убийство #Лагошевци #полиция #комисар #Марчо Марков #зам.-окръжният прокурор #Владислав Влашев #Влашев #куче #самопризнание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници