Горан Брегович пали балкански страсти в София

Горан Брегович пали балкански страсти в София
Концертът на Горан Брегович в София започва в 19:00 часа в зала „Арена Армеец“, а заедно с музиканта ще излезе и неговият „Оркестър за сватби и погребения“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кръстникът на балканската музика, както наричат Горан Брегович, ще разпали страстите в кръвта на българска публика с концерт в четвъртък вечерта.

Концертът е в зала „Арена Армеец“ с начало 19:00 часа, а на сцената заедно с музиканта ще излезе и неговият „Оркестър за сватби и погребения“, предаде БНР.

„Здравей София. Радваме се на възможността да бъдем на 29 ноември в новата зала „Арена Армеец“ в София. Имам нов албум „Шампанско за циганите“. Ще ви изсвирим много нови песни, но както винаги, аз и моят оркестър ще изпълним и много стари песни. Ще се видим на 29 ноември в зала „Арена Армеец“, казва Горан Брегович пред БНР.

Почитателите на певеца и китарист в България са изключително много. Доказателство за това е поредното му гостуване тук.

Затова Горан Брегович е включил в шоуто си познати и любими хитове от стари свои албуми и филми като „Ъндърграунд“ и „Аризонска мечта“, както и песни от последните тави като „Алкохол“ и втората му част - „Шампанско за циганите“.

„Този албум се роди като отговор на огромния натиск, който изпитват ромите напоследък в цяла Европа. Направих тези песни, за да ни напомнят за любимите ни цигански музиканти, оставили своя отпечатък в поп културата навсякъде по света“, признава Горан Брегович.

Точно в 19:00 часа и час преди Брегович и оркестърът му да се качат на сцената, „Мистерията на българските гласове“ ще подгрее публиката със своята програма.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници