233 млн. евро струва трансграничното сътрудничество между България и Румъния

233 млн. евро струва трансграничното сътрудничество между България и Румъния
197 млн. евро от парите по общо 126 споразумения са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие. Снимка: presstv.ir
A A+ A++ A

Договори за 233 млн. евро се сключени по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния за периода 2007–2013 г., заяви Николай Нанков – заместник регионален министър.

Това Нанков обяви след проведеното девето заседание на Съвместния комитет за наблюдение на програмата в румънския град Кълъраш, предаде Би Ти Ви.

Той уточни, че 197 млн. евро от парите по общо 126 споразумения са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие, като договорените средства представляват 91.31% от бюджета на програмата.

По време на заседанието са били приети няколко бъдещи стратегии, а с цел максимално усвояване на финансовия ресурс ще бъде създадена работна група.

На заседанието е било договорено да се анализират възможностите и да се предложат алтернативни варианти за изграждането на трети мост на река Дунав.

#България #Румъния #Николай Нанков #зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството #Кълъраш #Европейския фонд за регионално развитие #река Дунав

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници