Станишев: Борисов няма позиция, а проси от бюджета на ЕС

Станишев: Борисов няма позиция, а проси от бюджета на ЕС
Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев определи като „просия“ позицията на кабинета „Борисов“ по Многогодишната финансова рамка на ЕС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев определи като „просия“ позицията на кабинета „Борисов“ по Многогодишната финансова рамка на ЕС.

„Може да се даде само незадоволителна оценка на правителството и неговото неумение да формулира ясни цели и да ги отстои в преговорите с другите страни членки“, коментира Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

По думите на лидера на българската и европейската левица България вече е „изпуснала влака“, но трябва още веднъж да положи усилия да получи повече средства по бюджетната рамка до 2020 г.

„В противен случай това правителство обрича следващите две правителства и страната като цяло на забавено развитие и на неизползване в максимална степен на възможностите от европейското финансиране“, коментира Сергей Станишев.

Той отправи критики към управляващите, като ги упрекна, че непрекъснато се извиняват с последните 100 г. на управление на „комунисти“.

„Управляват четвърта година, нека да покажат резултати и да покажат, че умеят да отстояват националния интерес. За съжаление, очевидно не са способни“, категоричен е Сергей Станишев.

Той призна, че България ще получи 260 млн. евро за извеждане от експлоатация на спрените блокове в АЕЦ „Козлодуй“, което е значително по-голяма сума от първоначално обещаните 180 млн. евро, но и далеч от поисканите от правителството 450 млн. евро.

Сергей Станишев обаче попита защо България получава 40% от средствата, а Словакия и Литва, които имат същия казус, получават почти 100%.

„Може да се окаже, че ще имаме на разположение по-малко средства, отколкото през периода 2007-2013 г.“, коментира още социалистическият лидер.

#Сергей Станишев #председател на БСП #президент на ПЕС #Бойко Борисов #премиер на България #Многогодишна финансова рамка #бюджет на ЕС #АЕЦ „Козлодуй"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници