Чакат ви няколко простудни заболявания през следващите месеци

Чакат ви няколко простудни заболявания през следващите месеци
A A+ A++ A

Вирусите, които причиняват грипоподобните състояния, или т.нар. настинки и простуди, са повече от 100. Често не правите разлика между грип и грипоподобно състояние. Като цяло грипоподобните заболявания протичат значително по-леко от грипа, симптомите се самооблекчават за седмица до две.

Тези вируси са навсякъде около вас. Можете да се заразите в автобуса, в офиса, в детската градина, в киното, в магазина, в ресторанта. Вирусите навлизат в организма ви чрез носа или устата. Когато някой заразоносител кашля, киха или просто говори около вас, когато дори се ръкувате и след това пренесете вируса към лицето си, вероятността да се заразите и вие е голяма. Най-често като причинители се срещат риновирусите, които са силно заразни.

Независимо дали сте ваксинирани, или сте прекарали грип и съответно сте изградили имунитет срещу грипните вируси, вие не сте защитени от грипоподобно състояние. И ако трябва да сме точни, то през идните месеци поне няколко вида вируси ще попаднат в организма ви. Някои от тях ще ви разболеят, други ще елиминирате, без дори да разберете, че сте се срещали с тях.

Дали можете да се предпазите?! По-скоро не, освен ако не прекарате идните месеци, без да излизате от дома си и без да се срещате с никого.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино