Шарков: Хора от СДС ръководят като БКП

Шарков: Хора от СДС ръководят като БКП
Шарков сподели, че е смятал, че в СДС „може да се говори честно и откровено и можеш да отстояваш мнение, без да се страхуваш, че може да бъдеш изключен от партията“. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Явно някои хора от СДС са по-склонни да ръководят партия от типа на БКП, където трябва да се изпълнява безпрекословно и да се мълчи, заяви депутатът от СДС Ваньо Шарков.

По-рано в понеделник по време на Националния съвет на сините Шарков, заедно с Мартин Димитров и Димо Гяуров бяха изключени от СДС заради отказа им да подкрепят номинацията на президента Петър Стоянов за конституционен съдия, издигната от десницата.

Шарков сподели пред Информационна агенция „Фокус“, че не е очаквал да стане така, защото винаги е бил само и единствено в Съюза на демократичните сили поради факта, че е смятал, че в СДС „може да се говори честно и откровено и можеш да отстояваш мнение, без да се страхуваш, че може да бъдеш изключен от партията“.

„Не съм такъв и никога не съм мълчал“, обясни депутатът.

По негови думи хората от ръководството на СДС трябва да кажат защо е взето това решение. Шарков обясни, че в неделя вечерта в 22:30 часа е получил смс, в който пишело, че в понеделник, в 8:30 часа Контролният съвет ще разглежда поведението му. Според него този диалог с есемеси не е прийом на демократична партия.

„Аз съм отстоявал позиции, принципи, приоритети на СДС толкова години, нека сега те да кажат какво ги е провокирало да изключат депутата, който има най-много въпроси на парламентарен контрол“, каза Шарков.

Той посочи, че оттук нататък ще продължи да работи със СДС - Област Велико Търново и всички общини, тъй като това са хората, благодарение на които е избран за народен представител, а не е такъв благодарение на ръководството на СДС и особено на това ръководство.

„Човекът, който ме изключи, няма още съдебна регистрация, дори още не е председател“, обясни Шарков.

По случая с номинацията на Петър Стоянов Шарков каза, че такава номинация не е постъпвала, имало е едно предложение, което е трябвало да се обсъди, размисълът е завършил с отказ и това предложение дори не е стигало до парламента.

„Ако СДС и ръководството на СДС имаше номинация на първото гласуване, когато беше нормалната процедура, аз щях да подкрепя такава кандидатура. А сега, когато ние гласувахме против Венета Марковска, а тя беше избрана с гласовете на Тройната коалиция, между ГЕРБ, БСП и ДПС, и сега на фона на целия този скандал и СДС да се превръща в изтривалка на други политически сили, визирам ГЕРБ в случая, не смятам за редно“, коментира синият депутат.

„След като преди 2-3 седмици същото това ръководство казваше каква сериозна опозиция сме и как двамата председатели на комисии трябва да напуснат своите постове, за да покажем опозиционно действие, изведнъж премиерът им щракна с пръсти, те веднага се затичаха със скоростта на светлината да предлагат кандидат“, каза още Шарков.

#Димо Гяуров #Ваньо Шарков #Мартин Димитров #СДС #Емил Кабаиванов #Петър Стоянов #Конституционния съд #КС #ГЕРБ #Венета Марковска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"