Димо Гяуров: Ръководството на СДС да подаде оставка!

Димо Гяуров: Ръководството на СДС да подаде оставка!
Народният представител е на мнение, че ако ръководството на СДС продължава с тази си политика, това ще бъде краят. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управляващите прехвърлиха скандала с Венета Марковска върху гърба на СДС, като повикаха Емил Кабаиванов и му възложиха коя кандидатура да издигне, заяви депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров.

По думите му изходът от ситуацията е само един – оставка на председателя и на ръководството.

„Присъствах на заседанието на Националния изпълнителен съвет миналия вторник, но решението вече беше взето“, каза Гяуров пред БНТ по повод номинацията на президента Петър Стоянов за конституционен съдия.

Гяуров допълни, че името на президента е било съобщено на това заседание, а два часа по-късно обявено и на пресконференцията тогава.

„Въпросът е, че нямаше сондаж, нямаше дискусия, включително и на това заседание не са обсъждани други кандидатури“, заяви депутатът.

„Хората от Националния изпълнителен съвет на СДС много прозрачно изиграха срамната роля – да изглеждат като жени на повикване при ГЕРБ. Опитаха се и нас да ни дадат за ползване“, каза Гяуров.

Народният представител съобщи още, че СДС не е подкрепял Екатерина Михайлова, няма такова решение.

„Членовете от Синята коалиция подкрепихме формално действие чрез гласуване в пленарна зала, но ние нямаме такова решение, то въобще не е обсъждано“, посочи още той по отношение номинацията на Михайлова за съдия в КС, която не беше подкрепена на първия избор.

Според Гяуров номинацията на Петър Стоянов изобщо не засяга личността му, става дума за това, че управляващите прехвърлиха скандала с Марковска върху гърба на СДС, като повикаха Кабаиванов и му посочиха кандидатура, и му възложиха да я издигне.

„Това е доста недостойно – превръща СДС в една дребна организацийка за поръчка от типа на онези уж независими депутати в Народното събрание, които тичат след ГЕРБ“, заяви Димо Гяуров.

„Всичко си има граници и предателството си има граници”, категоричен е той.

Народният представител е на мнение, че ако ръководството на СДС продължава с тази си политика, това ще бъде краят.

„Ако не се смени политиката, изходът е неизбежен, защото СДС вече лети по нанадолнището. Има един-единствен изход – оставка на председателя и на ръководството. Само това е“, подчерта Гяуров.

Той каза още, че бъдещето на Синята коалиция е било предрешено още на заседанието на Националния съвет от 15 май тази година – има решение тя да не продължава след края на мандата на това Народно събрание.

„Синята коалиция към този момент има само едно изражение и това е парламентарната група. Политиката е отборна игра, а отборът СДС започва все повече да го няма“, заключи Гяуров.

#СДС #Венета Марковска #Емил Кабаиванов #Димо Гяуров #Синята коалиция #Петър Стоянов #ГЕРБ #Екатерина Михайлова #КС #Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"