Доматената френска революция на българина

Доматената френска революция на българина
A A+ A++ A

Всичко започна със скандала със съдия Венета Марковска, който за малко да провокира „конституционна криза". Изведнъж народните ни представители заляха с въпроси и себе си и обществото дали намесата на президента Плевнелиев не е в разрез с Конституцията. И никой не знае, не е чул и не е видял „такова чудо".

Междувременно поетът  Николай Колев - Босия бе арестуван, след като хвърли развален домат по сградата на Народното събрание в знак на протест срещу ситуацията в държавата. Две години затвор грозят десидента заради негодуванието, което обаче имаше голям отзвук в социалните мрежи, които подготвят „доматен протест" за 24 ноември пред парламента.

В четвъртък мъж излезе пред сградата на Висшия съдебен съвет, който тогава номинира трима кандидати за нов главен прокурор. Гражданинът Стойков, въоръжен с домат в едната ръка, негодува срещу договорките в съдебната ни система.

През октомври сградата на Съдебната палата пък осъмна с доматена фасада.

Дали зарзаватът ще е началото на родната Френска революция, която ще даде сила на едно зараждащо се гражданско общество и ще съживи „вековната злоба на роба" и неговия „пурпурен гняв – величав", както е казал поетът?

Питам се обаче колко ли домати ще са нужни, за да щурмуваме нашата Бастилия?

#Венета Марковска #Президент на България #Висш съдебен съвет #Росен Плевнелиев #Босия #Николай Колев #Стойков #протест #Народно събрание #революция #домати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници