Мюсюлманското братство свиква демонстрация в подкрепа на Мохамед Морси

Мюсюлманското братство свиква демонстрация в подкрепа на Мохамед Морси
По-рано в събота Висшият съдебен съвет на страната призова президента да дистанцира документа от всичко, което нарушава съдебната власт. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Египетското Мюсюлманско братство е свикало масова демонстрация в столицата Кайро във вторник, за да покаже подкрепата си за президента Мохамед Морси.

Междувременно държавният глава е изправен пред протести заради издадения от него декрет, с който увеличи правомощията си.

В изявление, публикувано на своя уебсайта, Мюсюлманско братство също така призовало за демонстрации на подкрепа и на обществените площади в цял Египет след ранните вечерни молитви в неделя, предават „Ройтерс" И БНР.

Партиите, противопоставящи се на декрета, също свикаха протест в Кайро във вторник, но на различен площад от този, който братството ще използва, за да събере поддръжниците си.

По-рано в събота Висшият съдебен съвет на страната призова президента да дистанцира документа от всичко, което нарушава съдебната власт.

#Мохамед Морси #протест #правомощия #декрет #президент на Египет #Подкрепа #Кайро #демонстрация #Мюсюлманско братство #Египет #Висш съдебен съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници