Нинова: Това е пуделщина, Борисов може да нареди на Главчев и какви да са резултатите от изборите

Нинова: Това е пуделщина, Борисов може да нареди на Главчев и какви да са резултатите от изборите

БСП

A A+ A++ A

В последните 48 часа в държавата се случват неща, които представляват погром върху държавността и принципите на правовата държава, заяви в декларация лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Ще припомня събитията с дословни цитати: 2 април, Бойко Борисов: „Не се месим за служебното правителство“. 9 април – Бойко Борисов: „Категорично заявих пред посланиците на страните от ЕС, че ГЕРБ няма връзка със служебното правителство“. Категорично сте ги излъгал, г-н Борисов – посланиците на ЕС. 15 април, Бойко Борисов: „Главчев да смени външния министър. Ако служебният премиер Главчев не се съобрази с тази препоръка, ще направя да се съобрази впоследствие“. Няколко часа по-късно външният министър е сменен. 5 април, Димитър Главчев: „Не виждам кой би ме убедил да направя промени в кабинета“. Е, сега, г-н Главчев, видяхте ли кой би могъл да ви убеди да направите промени в кабинета? Не да ви убеди – да ви принуди, да ви заплашва, че ако не го направите, ще има тежки последици за вас. Ако не сте го видял кой е – целият български народ го видя, а и европейските ни партньори, които Борисов персонално е излъгал - също го видяха", посочи Нинова.

По думите й това е пуделщината в политиката. "Утре Борисов може да нареди на Главчев какви да са резултатите от изборите? И тях ли ще изпълни", допълни тя.

"Ето това е промяната в Конституцията и съдебната реформа – узаконяване на беззаконието, погром над държавността и основните принципи на правовата и демократична държава за прозрачност, разделение на властите и честни избори. Паралелната държава стана официална, ръководена лично от Бойко Борисов – навремето по телефона на шефа на митниците, на Висшия съдебен съвет, сега вече директно на служебния премиер. Мафията е не просто срастване на престъпността с властта – мафията е властта днес в България. Кукловодите си назначават пионки - пионките обслужват кукловодите", заяви Нинова.

# Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници