Германия: Пълна отмяна на визите за ЕС за Русия и Турция засега е нереална

Германия: Пълна отмяна на визите за ЕС за Русия и Турция засега е нереална
Германският вътрешен министър Фридрих подчерта, че важното е да се знае кой с каква цел пребивава в шенгенското пространство. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Пълното отменяне на визовия режим на Европейския съюз за Русия и Турция засега не изглежда възможно, посочи германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих в интервю за вестник „Саарбрюкер цайтунг".

Фридрих изтъкна, че като министър на вътрешните работи трябва да помни за рисковете в областта на сигурността, предадоха БТА и „Дневник".

Според него либерализирането на визовия режим за Русия и Турция в момента е нереално.

Министърът обаче отбеляза, че неговото министерство заедно с министерството на външните работи смятат да издействат облекчения при издаването на визи за предприемачи и по-конкретно възможност за подаване на молбите за визи в специални визови центрове и издаване на дългосрочни визи.

Същевременно Фридрих подчерта, че в средносрочен план трябва да се създаде система, която да компенсира все по-голямото „губене на контрол".

„Пример за Европа може да стане въвеждането на онлайн регистрация за влизащите в страната, която осъществяват на практика американците", отбеляза министърът.

Той подчерта, че важното е да се знае кой с каква цел пребивава в шенгенското пространство.

#визи #Русия #Турция #Германия #ЕС #Европейски съюз #сигурност #Ханс-Петер Фридрих

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници