6 неочаквани ползи за домакинството от разтворимия аспирин

6 неочаквани ползи за домакинството от разтворимия аспирин

Pixabay

A A+ A++ A

Аспиринът под формата на разтворими или така наречените ефервесцентни таблетки е нещо, което ви спасява от главоболието, махмурлука, високата температура, болките в тялото. Но този разтворим аспирин ще ви изненада в много други случаи, пише flagman.bg. Той намира невероятно полезни употреби в дома, от които можете да се възползвате, за да улесните живота си. За какво да използвате разтворим аспирин?

Ето някои от страхотните му употреби в домакинството:

За почистване на кафемашината

Кафемашинатасе използва всеки ден. По нейните дюзи и контейнери се задържат бактерии, които могат да причинят здравословни проблеми. За да почистите и дезинфекцирате кафемашината си, пуснете в контейнера няколко разтворими таблетки аспирин. Пуснете един цикъл на машината, така че течността изцяло да премине през всичките ѝ компоненти. След това пуснете изплакващ цикъл с чиста вода.

За отпушване на запушени канали

Съставките в разтворимия аспирин, които го карат да шупти, докато се разтваря, могат да помогнат да отпушите запушени канали на мивката или банята. Пуснете няколко таблетки аспирин в канала. Налейте 1 литър гореща вода. Изчакайте няколко минути и изплакнете с течаща вода, докато запушванията се отмият.

За дезинфекция на пода

Добавете няколко разтворими таблетки аспирин към водата, с която измивате пода. Аскорбиновата киселина ще допринесе за дезинфекцията на дома ви, без това да застрашава здравето ви.

За почистване на хладилника

Разтворете няколко ефервесцентни таблетки аспирин в 1 литър вода. С този разтвор напоете микрофибърна кърпа и избършете цялата повърхност на хладилника отвътре. Безопасно е, здравословно е, а същевременно е добър начин да дезинфекцирате от хранителни остатъци и бактерии.

За почистване на загорели съдове

Поставете няколко таблетки разтворим аспирин на дъното на загорелия съд. Залейте с гореща вода. Оставете да подейства така половин час. След това измийте по стандартния начин. Така остатъците ще се отстранят далеч по-лесно.

За блестящи стъклени съдове

Обичате любимите си чаши за вино да са кристално искрящи? Използвайте разтворим аспирин за тази цел. Потопете ги в дълбок съд, пълен с гореща вода. Пуснете няколко таблетки разтворим аспирин и оставете да подейства половин час. След това измийте с препарат за съдове. Ще забележите колко по-искрящи и полирани ще изглеждат, след като изсъхнат.

#аспирин #домакинство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници