Кариерен форум за бъдещи енергетици ще се проведе на 18 април в София

Кариерен форум за бъдещи енергетици ще се проведе на 18 април в София
A A+ A++ A

На 18 април проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, инж. Пламен Панчев, основател и изпълнителен директор на Тракия икономическа зона, Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата, и Цветан Георгиев, съосновател на платформата „Изгрей“ – първата енергийна общност в България, ще бъдат сред специалните гости на събитието. Кариерният форум „Презареди кариерата си“ ще обедини водещи експерти, успешни бизнеси и млади таланти от ВЕИ индустрията, за да споделят своите истории на успех и дискутират актуалните тенденции и възможности в сектора у нас.

Второто издание на кариерното събитие ще се проведе в Astoria Grand Hotel, София, на 18 април от 10:00 ч. Входът е свободен, а участниците могат да се запознаят с интересната програма и да се регистрират на: berenewable.org.

Програмата ще обхване важни теми като енергийния преход, ролята на образованието в него и прехода към въглеродно неутрална икономика. Гостите ще имат възможност да чуят вдъхновяващи истории на успеха от млади професионалисти в областта на възобновяемата енергетика и да получат практически насоки за постигане на успех в този сектор.

Кариерният форум се организирано от Сдружение „Соларна Академия България“ и M3 Communications Group, Inc. и се подкрепя от водещи компании във възобновяемата енергетика. Сред основните партньори са австрийската компания Enery, която придобива, разработва, изгражда и експлоатира централи за възобновяема енергия в Централна и Източна Европа, както и немската компания SUNOTEC, която предлага комплексни строителни услуги за изграждането на фотоволтаични централи в цял свят. Партньори на събитието са компаниите Sonnis Energy България, предлагаща комплексни услуги за фотоволтаични системи с опит от немския пазар, и Smart Solar, лидер в проектирането и изграждането на фотоволтаични централи в Югоизточна Европа.

„Презареди кариерата си“ цели да създаде ключови партньорства между бизнеса, образованието и перспективните кадри във възобновяемата енергетика в България, за да помогне за постигането на енергийните и климатичните цели на ЕС до 2030 г. чрез създаване на перспективни работни места и кариерни възможности. Форумът предоставя платформа за развитие и насърчаване на квалифицирани кадри чрез дискусии, обучения и вдъхновяващи истории за успех.

На тазгодишното събитие ще бъдат обявени победителите в конкурса за изготвяне на макет на фотоволтаична електроцентрала (ФЕЦ), организиран от компанията Enery и Сдружението „Соларна Академия България“. Сред участниците са четири отбора от Професионална гимназия по селско стопанство „Св. Георги Победоносец“ – Суворово, Национална професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ – Разград, Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – Бургас, и Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ – Бургас. Победителите ще бъдат възнаградени с платен стаж в Enery и Apple iPads.

Събитието се осъществява с медийната подкрепа на БТА, Manager.bg, Banker.bg, Novinite.bg, Econ.bg, Economic.bg, ESGnews.bg, Kaldata.com и Renewable Market Watch, както и със съдействието на Българския съвет за устойчиво развитие (БСУР).

За повече информация и регистрация за събитието, моля, посетете: berenewable.org

* * *

За Сдружение „Соларна Академия България“:
Сдружение „Соларна Академия България“ е основано в края на 2021 г. като отговор на нуждата от повече информираност, изграждане на устойчива стратегия за развитие на енергийния сектор в България и подпомагане на образованието да отговори на новите нужди на пазара на труда.
Дейността на Сдружението предвижда създаването на информационни кампании, които имат за цел да популяризират предимствата на възобновяемите източници на енергия пред бъдещи инвеститори и обществото, да комуникират проблемните области, да подкрепят образованието и обучението в сектора. Сдружението ще реализира кампании чрез използването на изяви в медиите, социалните мрежи, организация на конференции, семинари, отворени лекции, обмен на добри практики с държави, които са напреднали в своето развитие в областта на ВЕИ и енергийната ефективност, и други.#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите