Дъжд с гръмотевици – кога идва лошото време

Дъжд с гръмотевици – кога идва лошото време
A A+ A++ A


През следващите дни времето у нас ще бъде слънчево, топло и приятно за сезона. В петък (12 април), обаче, над крайните северни райони на страната ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми, се съобщава в седмичната прогноза за времето у нас от 11 до 16 април на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Прогнозата е подготвена от дежурния синоптик Анастасия Кирилова.

Вятърът ще е слаб от север - северозапад. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, а максималните - между 22 и 27 градуса.
В събота (13 април) над източната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на повече места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Минималните температури ще са по-високи, а дневните - почти без промяна.

В неделя (14 април) хубавото време се завръща отново и ще бъде слънчево, сутринта - почти тихо, а по обяд - със слаб северозападен вятър.
matekitchen.com

В началото на следващата седмица с ориентиране и усилване на вятъра от юг, времето ще се затопли още. Облачността ще се увеличи и във вторник (16 април) на места в Западна България ще превали и прегърми.

През април у нас се очаква средната месечна температура да бъде над нормата, която за по-голямата част от страната е между 10 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета - между 8 и 14 градуса, а за планините - от минус 5 до 3 градуса. Най-ниските температури през април ще са предимно между минус 2 и 3 градуса, а най-високите - между 27 и 32 градуса, съобщи главен асистент д-р Красимир Стоев, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

#дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници