Петър Стоянов отказа номинацията за конституционен съдия

Петър Стоянов отказа номинацията за конституционен съдия
Петър Стоянов поиска поне три дни, за да осмисли номинацията и да реши за себе си дали може да приключи международните си ангажименти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Петър Стоянов отказа номинацията за член на Конституционния съд, обяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов.

„Преди по-малко от час получих писмен отговор от президента Петър Стоянов, отговорът му е кратък и ясен," обясни председателят на дясната партия в предаването „Панорама" на БНТ.

„Независимо от усилията, които положих, се оказа невъзможно да прекратя ангажиментите си към някои международни институции, за да приема номинацията на СДС за КС. Благодаря ви за доверието," пише в писмото на Петър Стоянов до Кабаиванов.

СДС издигна кандидатурата за конституционен съдия на Петър Стоянов във вторник след развихрилия се скандал със съдия Венета Марковска.

Председателят на СДС и кмет на Карлово Емил Кабаиванов заяви тогава, че номинира бившия държавен глава заради „безспорния обществен авторитет и морал, който притежава", и допълни, че ако бъде избран, ще бъде и естественият председател на Конституционния съд.

Това стана след среща с премиера Бойко Борисов, на която министър-председателят обещал парламентарната група на ГЕРБ да подкрепи кандидата, издигнат от СДС.

Петър Стоянов поиска поне три дни, за да осмисли номинацията и да реши за себе си дали може да приключи международните си ангажименти.

„Въпросът е мога ли без сериозни сътресения да напусна това, на което съм се посветил," каза той.

#Петър Стоянов #Конституционен съд #СДС #Емил Кабаиванов #председател на СДС #КС #Венета Марковска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници