Ще се задържи ли слънчевото време и в последния ден от работната седмица

Ще се задържи ли слънчевото време и в последния ден от работната седмица

canva

A A+ A++ A

В петък ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София – около 21°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще е слънчево. Около и след обяд облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 24°. Температурата на морската вода е ще бъде 10°-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 5°.

В събота ще бъде предимно слънчево, с по-значителна купеста облачност над Източна България, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб северозападен вятър. Температурите слабо ще се повишат.

В неделя над източната половина от страната облачността ще е предимно значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места ще превали и прегърми. Над западната половина ще има променлива облачност, главно в планините ще има и краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е от североизток, предимно слаб и дневните температури ще се понижат.

#слънце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници