Защо да носим по няколко ореха в чантата или джоба си?

Защо да носим по няколко ореха в чантата или джоба си?

Pixabay

A A+ A++ A

Моя приятелка винаги носи няколко ореха в чантата си. Един ден реших да я попитам за този нейн навика и отговорът й беше изненадващ. Тя сподели, че тези орехи й помагат да поддържа добро настроение и да гледа положително на живота. Впечатлена от откритието, реших и аз да опитам.

Научих, че съветът да носим орехи в чантата или джоба си идва от източната медицина. Този малък „аксесоар” може да бъде отличен помощник в справянето със стреса, като стимулира нервните окончания в дланите ни.

Стресът е чест проблем, който много от нас изпитват, и често не знаем как да се справим с него. Орехите, както се оказа, са един от естествените начини да се справим с напрежението и да се релаксираме.

В дланите ни има няколко точки, свързани с работата на вътрешните органи. Стимулирането на тези точки може да подобри нашето здраве и дори да помогне при проблеми като наднорменото тегло.

За да се справите със стреса, можете да вземете орехите в дланта си и да ги мачкате в дланта си, активирайки точките в ямката между сухожилията. Леко нтискайти ореха и го въртете.

Източната медицина твърди, че състоянието на нашата нервна система е тясно свързано с работата на вътрешните органи. Упражненията с орехите могат да стимулират нервните окончания, които от своя страна са свързани с вътрешните системи, и така да помогнат за поддържане на дравословния баланс в нашето тяло.

#орехи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници